Vår anläggning på Oscarsvarv

Hitta hit

Kallisvaken

Nu har vi fått en ny öppen, stor vak här centrala Luleå, Kallisvaken, som alla kan nyttja! Den ligger på den av Oscarsvarvs badstränder som är närmast Bergnäsbron. I närheten finns en bastu som du kan värma dig i före badet.

Vaken är just nu 8×3 m och den är grund närmast stranden, ca 70 cm och djup längst ut, ca 3 m vid medelvattenstånd.

OBS! Vattenståndet kan variera mycket. I vissa fall från ca -100 cm till +130 cm, så var försiktig.

En strömbildare finns i vaken för att hindra isbildning. OBS! Den ska INTE slås av vid bad.

VIKTIGT är att hacka bort is mellan iskanten och trappan, som annars fryser fast och kan rubbas ur sitt läge vid stigande vattenstånd. Ta upp isen med hinkarna i den röda lådan.

Anläggningen är belägen i ett parkområde i centrala staden och här är det inte tillåtet att dricka alkoholhaltiga drycker eller att bada naken. Biltrafik på cykelvägen fram till bastutunnan också förbjudet.

Bastun

Du som är medlem bokar din bastutid och betalar via webbutiken. Du kan även boka för andra personer som är medlemmar. Observera att andra medlemmar kan boka bastutid samtidigt som dig! Om du och ditt sällskap vill ha hela bastun för er själva måste du boka samtliga sex platser.

OBS! Du får ej längre ta med dig personer som inte är medlemmar och som du ej bokat tid för.

Koden till bastuns hänglås ser du på skärmen och får i ett mejl då du lagt din beställning. Om du inte får ditt bekräftelsemejl, kolla skräpposten.

Bastuinstruktioner

Läs instruktionerna/Pick your poison 🙂 language:

Är du nybörjare på att kallbada, kolla även vår info och lär dig mer här. Känner du att du blivit ordentligt nedkyld efter ditt bad bör du inte gå in i bastun igen, den snabba uppvärmningen kan vara direkt farlig! Sitt istället i omklädningsrummet tills du känner dig varmare.

Hitta hit

Se Google Maps.

Parkeringplatser finns vid restaurangen längst västerut ut på Västra Varvsgatan (gamla bryggeriet).

OBS! Parkering längs Hornsgatan, som ligger närmast är förbjuden och de är väldigt flitiga att lappa bilar som står där.