Vår anläggning på Oscarsvarv

Kallisvaken

Kallisvaken ligger på den av Oscarsvarvs badstränder som är närmast Bergnäsbron. Hitta hit. I närheten finns en bastu tillgänglig för våra medlemmar som du kan värma dig i före eller efter badet.

OBS! Vi vill varna för att parkering längs Hornsgatan, som ligger närmast är förbjuden och de är väldigt flitiga att lappa bilar som står där. Det är också förbjudet att köra ner direkt till isvaken då det är cykel- och gångväg. Inga undantag! Parkeringplatser finns vid restaurangen längst västerut ut på Västra Varvsgatan (gamla bryggeriet).

2023-12-20: Vi har sågat upp den slutgiltiga, stora vaken. Vi har också monterat strömbildaren som ska gå dygnet runt. Det finns en stege på plats. Bastun är nu också öppen för bokning, som vanligt.

Trätrappan och ljusslingan kommer att monteras lite senare.

En strömbildare finns i vaken för att hindra isbildning. OBS! Den ska INTE slås av vid bad. Om du upptäcker att strömbildaren inte fungerar, vi ber dig att göra en felanmälan omgående.

Själva isvaken är runt 5×3 m och den är grund närmast stranden, ca 70 cm och djup längst ut vid strömbildaren ca 3 m vid medelvattenstånd. Vattenståndet kan variera mycket. I vissa fall från ca -100 cm till +130 cm, så var försiktig, särskilt med extremt högt vatten.

Du hittar isbill och hinkar i den röda lådan för att kunna ta upp eventuell is.

Bastun

Du som är medlem bokar din bastutid och betalar via webbutiken. Du kan även boka för andra personer som är medlemmar. Observera att andra medlemmar kan boka bastutid samtidigt som dig! Om du och ditt sällskap vill ha hela bastun för er själva måste du boka samtliga sex platser.

OBS! För att säkerställa en rättvis och hållbar användning av våra faciliteter, kräver vi, precis som de allra flesta föreningar att alla som använder bastun ska vara medlemmar. Detta innebär att vi inte längre tillåter att medlemmar tar med sig gäster som inte är medlemmar i föreningen. Vi värdesätter varje medlems bidrag till vår gemenskap, och denna förändring är en viktig del av vårt arbete för att upprätthålla en hög kvalitet och ett givande sammanhang för alla våra användare. Tack för din förståelse och ditt stöd.

Koden till bastuns hänglås ser du på skärmen och får i ett mejl då du lagt din beställning. Om du inte får ditt bekräftelsemejl, kolla skräpposten. Samma kod gäller för vedlådan i anslutning till bastun.

Bastuinstruktioner

Läs instruktionerna/Pick your poison 🙂 language:

Är du nybörjare på att kallbada, kolla även vår info och lär dig mer här. Känner du att du blivit ordentligt nedkyld efter ditt bad bör du inte gå in i bastun igen, den snabba uppvärmningen kan vara direkt farlig! Sitt istället i omklädningsrummet tills du känner dig varmare.

Anläggningen är belägen i ett parkområde i centrala staden och här är det inte tillåtet att dricka alkoholhaltiga drycker eller att bada naken.