Vår anläggning på Oscarsvarv

Hitta hit

Kallisvaken

Nu har vi fått en ny öppen, stor vak här centrala Luleå, Kallisvaken, som alla kan nyttja! Den ligger på den av Oscarsvarvs badstränder som är närmast Bergnäsbron. I närheten finns en bastu som du kan värma dig i före badet.

Vaken är just nu 8×3 m och den är grund närmast stranden, ca 70 cm och djup längst ut, ca 3 m vid medelvattenstånd.

OBS! Vattenståndet kan variera mycket. I vissa fall från ca -100 cm till +130 cm, så var försiktig.

En strömbildare finns i vaken för att hindra isbildning. OBS! Den ska INTE slås av vid bad.

VIKTIGT är att hacka bort is mellan iskanten och trappan, som annars fryser fast och kan rubbas ur sitt läge vid stigande vattenstånd. Ta upp isen med hinkarna i den röda lådan.

Bastun

Du som är medlem bokar din bastutid och betalar via webbutiken och du kan också boka för två gäster som inte är medlemmar. Observera att andra personer kan boka bastutid samtidigt som dig! Om du och ditt sällskap vill ha hela bastun för er själva måste ni boka samtliga sex platser. Du får ej ta med dig personer till bastun som du ej bokat tid för.

Koden till bastuns hänglås får du i ett mejl då du lagt din beställning. Om du inte får ditt bekräftelsemejl, kolla skräpposten.

Bastuinstruktioner

Läs instruktionerna/Pick your poison 🙂 language:

Är du nybörjare på att kallbada, kolla även vår info och lär dig mer här. Känner du att du blivit ordentligt nedkyld efter ditt bad bör du inte gå in i bastun igen, den snabba uppvärmningen kan vara direkt farlig! Sitt istället i omklädningsrummet tills du känner dig varmare.

Hitta hit

Se Google Maps.

Parkeringplatser finns vid restaurangen längst västerut ut på Västra Varvsgatan (gamla bryggeriet).

OBS! Parkering längs Hornsgatan, som ligger närmast är förbjuden och de är väldigt flitiga att lappa bilar som står där.