Ny förening lockar med kallbad

Svettas du och drömmer om svalka? Mitt i sommaren och värmeböljan som landat i Norrbotten presenteras KALLIS LULEÅ, en ny förening för alla som gillar kall- och isbad. 

Initiativtagare och ordförande i KALLIS LULEÅ är luleåbon Pontus Wikström, själv en stor entusiast när det handlar om dopp i iskallt vatten. 

– Kallbad förhöjer livskänslan, konstaterar han och påtalar att han delar känslan med en växande skara norrbottningar. 

– Jag skapade en Facebook-grupp för vinterbadare i Luleå, där vi tipsade varandra om ställen att bada i Luleå och gruppen fick snabbt 800 medlemmar. Genom att bilda en förening får vi större möjligheter. Dels att långsiktigt jobba för det ska anläggas ett kallbadhus i Luleå, men förhoppningsvis redan i vinter skapa en provisorisk anläggning för vinterbad, med omklädningsmöjligheter och kanske en bastu. 

Nu hoppas Pontus Wikström att den ideella föreningen KALLIS LULEÅ ska locka såväl de redan etablerade vinterbadar-entusiasterna som de som är nyfikna på att introduceras till kallbad och vill verka för ett kallbadhus i Luleå. 

– Föreningen kan vara ett bra sätt att få såväl kunskap som att träffa likasinnade. Ju fler vi är desto större möjligheter att skapa den där vinterbadplatsen i centrala Luleå, som vi är många som drömmer om. Och även om vi njuter av sommaren kan det ju faktiskt läge att tänka på något rejält svalkande just nu! 

En kommentar

  1. Ulf Wennberg

    Hej! och lycka till med ett Kallis. Är själv så gott som dagligen besökare på Kallis i Malmö, vinter som sommar. Satt nu, eftersom jag är uppe i Boden och jobbar, och letade efter något liknande här. Kommer att följa ert arbete och stöttar er till 110%. Kommer att komma hit med jämna mellanrum så, vem vet, en vacker dag ses vi bastun eller i isvaken. Hälsningar Ulf

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *